Hlavní navigace

Apple v iTunes Storu rozšiřuje filmy s českými titulky. Dnes navíc jeden daruje

30. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počeštěných snímků v iTunes Storu už je přes stovku. Filmový obchod Applu u nás funguje něco přes dva roky, ale počet lokalizovaných titulů je stále dost malý. Ona stovka se navíc týká buď českých filmů, nebo pouze česky dabovaných. Můžete samozřejmě nakupovat nebo si půjčovat i snímky v původním znění, ale ty zase budou bez titulků.

Sám doma zdarma na iTunes (i s titulky) Sám doma zdarma na iTunes (i s titulky)
Sám doma zdarma na iTunes (i s titulky)

Zřejmě první česky otitulkovaný film byl Spring Breakers, který do iTunes Storu zařídil český distributor Blue Sky Film. Ten se mimochodem jako jeden z mála podílí i na dabovaných titulech v jablečném katalogu. Další filmy s titulky už ale pomalu přibývají.

Přišli jsme na to náhodou. Apple dnes v rámci povánočních dárků nadělil Američanům Scorseseho film Hugo, v Česku ale rozdává klasiku Sám doma. A třiadvacet let starý film překvapivě obsahuje i české titulky. Pokud vlastníte zařízení s iOS nebo iTunes na desktopu, máte vhodnou příležitost vyzkoušet, jak si Apple představuje HD kvalitu a jakým způsobem řeší jazykovou podporu.

 

Mimochodem: Sám doma má na svědomí studio Warner Bros. Zjistili jsme, že české titulky už vložilo i do jiných filmů, např. novinek Man of Steel a rozšířené verze prvního Hobita. V seznamu počeštěných filmů ale zatím chybí. Snad se dalšího rozšíření dočkáme alespoň příští rok.

Byl pro vás článek přínosný?