Hlavní navigace

Apple virtuálem? Údajně už jedná s operátory v USA i Evropě (aktualizováno)

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdroje blízké listu Business Insider tvrdí, že má Apple v plánu stát se virtuálním operátorem. Mobilní síť se svou značkou už prý testuje v USA a domlouvá se také s evropskými operátory. Spuštění služby ale nemáme očekávat nijak brzo, s vydáním nových iPhonů ještě nejspíš neproběhne.

Zdroje tvrdí, že Apple si nakoupí kapacitu u síťových operátorů; volání, SMS a data pak bude sám za výhodnějších podmínek prodávat uživatelům. Ti by teoreticky měli dostat vždy tu nejlepší možnou síť, protože SIM bude univerzální pro všechny operátory.

 

Něco podobného už v USA veřejně testuje Google. Jeho Project Fi využívá síť Sprintu, T-Mobilu i domácí Wi-Fi, mezi všemi se lze bezešvě přepínat. Uživatel přitom platí jeden poplatek – Googlu. Apple k tomu má nakročeno také. Loni představil vlastní SIM kartu pro iPad, díky které lze datovat v několika sítích podle toho, kterou si uživatel vybere. Programovatelnou kartu už tedy má vyzkoušenou, teď už zbývá pouze využívat operátory jako poskytovatele infrastruktury.

Oživeno: Apple podle CNBC popřel, že by měl jakékoliv plány stát se virtuálním operátorem.

Zdroj: Business Insider