Hlavní navigace

Apple vydal watchOS 2. O pět dní později a s hromadou novinek

22. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple v pondělí večer vydal první velkou aktualizaci svých chytrých jablečných hodinek. Novinek je celá řada a mezi ty největší patří nativní aplikace, které se už nemusí zdlouhavě načítat z hodinek. Díky tomu nemusíte mít poblíž iPhone a hodinky tak jsou zase o něco samostatnější.

Vylepšení se dočkaly i aplikace a funkce přímo od Applu. Hodinky se staly více samostatné i díky tomu, že nově samy zvládnou začít nebo zvednout hovor. A ne jen přes FaceTime, hodinky zvládnou začít i klasický hovor přes sítě operátora, jen je třeba, aby daný operátor podporoval volání přes Wi-Fi. Hodinky v sobě totiž nemají anténu pro mobilní sítě, Wi-Fi ale ano a právě díky nové technologii Applu je možné uskutečnit standardní placený hovor přes mobilní sítě i za pomocí Wi-Fi.

Druhou velkou novinkou watchOS 2 je tzv. funkce Time Travel. Pomocí jednoduchého otáčení boční digitální korunky se můžete pomyslně posunout v čase a podívat se, co se stane za pár hodin na vašem ciferníku. Ten pak zobrazí naplánované schůzky, předpověď počasí a podobně.

Apple watchOS2

Apple Watch můžete nově použít i jako hodiny na nočním stolku díky nové noční obrazovce při nabíjení. Jestli ale pro spánek potřebujete pokud možno absolutní tmu, tuhle novinku asi příliš nevyužijete. Navíc stejnou funkci přinesl i Google s poslední aktualizací Android Wear a zde opravdu nejde o nic převratného.

Apple watchOS2

Mezi menší novinky patří lepší zabezpečení nebo rozšíření a vylepšení Siri. Ta si však ještě stále nerozumí s češtinou ani slovenštinou a v tuzemsku ji tak ocení jen malé procento uživatelů. Troufám si ale říct, že právě takové procento uživatelů patří právě k těm, kteří si koupili první generaci Apple Watch, jež zde oficiálně stále není dostupná.

KL24

 

Aktualizace probíhá ve spolupráci s připojeným iPhonem a aplikací Watch, jež je součástí každého iOS zařízení s poslední verzí firmwaru. Pro úspěšnou aktualizaci je nutné mít hodinky nabité alespoň na 50 procent a také musí být připojeny k nabíječce. Servery Applu jsou opět pod velkým náporem a je tak dobré s pomalejším stahováním, než je obvyklé.

Byl pro vás článek přínosný?