Hlavní navigace

Apple vylepšil i AirPort Express a Time Capsule, nyní umí Wi-Fi 802.11ac

11. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kromě nového iOS 7, OS X Mavericks, Macbooků Air s Haswellem a Macu Pro v pondělí Apple v tichosti upgradoval i stávající síťové prvky AirPort Extreme a Time Capsule. Ty jsou nyní vysokými sloupy (se stejnou základnou jako Apple TV).

AirPort Extreme AirPort Extreme

Hlavní důvod pro vydání nových modelů je jasný – Wi-Fi 802.11ac – vyšší přenosové rychlosti a kvalitnější signál. V AirPort Extreme se navíc zvýšil počet antén na šest. Tři z nich jsou určeny pro 5 GHz a tři pro 2,4 GHz. Z toho tedy vyplývá, že router umí dual-band. Antény jsou pro maximální zisk umístěny v horní části zařízení.

Time Capsule není nic jiného, než AirPort Extreme doplněný o interní úložiště. Zde je na výběr z kapacit 2 GB a 3 GB.  Ty jsou dostupné především pro zálohování Maců pomocí integrované funkce Time Machine.  Na zádech obou nových modelů najdete 3 gigabitové LAN porty a jeden WAN pro připojení k venkovní síti a USB konektor, který poslouží třeba k připojení tiskárny.

AirPort Extreme je dostupný v českém Apple Online Store za 5 290 Kč. Za Time Capsule s kapacitou 2 TB dáte 7 790 Kč a za 3TB model 10 390 Kč.

 

Byl pro vás článek přínosný?