Hlavní navigace

Apple za vás zrecykluje telefon s Androidem. Na iPhone pak přesune původní data

11. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před rokem Apple vydal návod, jak co nejplynuleji přejít z Androidu na iOS. Bylo s tím dost ruční práce. Firma se však rozhodla, že práci zautomatizuje. V souvislosti s uvedením bety iOS 9 Apple potvrdil, že chystá androidovskou aplikaci Move to iOS.

Move to iOS
Move to iOS

Zatím není veřejná, takže známe jen oficiální popisek. V něm firma tvrdí, že bezdrátově překopíruje kontakty, historii zpráv, fotky, videa, záložky z prohlížeče, e-mailové účty, kalendáře, pozadí, e-knihy a hudbu bez DRM na iOS. Na iPhone také nainstaluje původní aplikace. Ty bezplatné se rovnou stáhnout (pokud jsou pro obě platformy), placené přidá do wishlistu v iTunes, odkud je bude možné v budoucnu zakoupit.

 

Tzv. switcherům tím ušetří hodně práce. V Apple Storech pak firma zdarma zrecykluje původní telefon s Androidem. No, rozumnější jej bude asi prodat, že ano. Otázkou zůstává, jak dojde k přenosu dat. Pod bezdrátem si můžeme představit synchronizaci obou zařízení přes Wi-Fi, případně zálohu Androidu přímo do iCloudu. Co Apple zvolí, co nejspíš dozvíme až na podzim, kdy vyjde finální verze iOS 9.

Zdroj: Apple