Hlavní navigace

Apple zařídil zablokování Samsung Galaxy Tab 10.1 v Evropě!

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po Austrálii si Apple pojistil zákaz prodeje konkurenčního tabletu také v celé Evropské unii mimo Nizozemska. Podle německé tiskové agentury DPA totiž soud nařídil předběžné opatření, že androidový tablet Samsung Galaxy Tab 10.1 do EU nesmí. Za každé porušení by Samsungu hrozila pokuta až 250 000 eur, případně by se někdo přečin odseděl ve vězení.

Oba velikáni se handrkují kvůli patentům a ochranným známkám. Samsung podle Applu kopíruje design smartphonů a tabletů řady Galaxy od jeho iPhonu a iPadu.

Perličkou je, že Samsung je hlavním dodavatelem čipů pro Apple. Vyrábí pro něj procesor Apple A4 a A5, v případě iPhone také flash paměti. Je otázkou, jestli jde Applu o zničení konkurence, případně chce jen zatlačit na nižší ceny při výrobě. Pravděpodobná je první varianta.

Výrobců čipů je spousta, však už také Apple testuje TSMC. S kupní silou Applu by si cupertinská firma mohla téměř kohokoliv rovnou koupit. Se 75 miliardami v hotovosti si může dolovit 60miliardové TSMC a kvůli pamětem třeba 6miliardový Micron. To automaticky neznamená, že by tak Apple učinil. Ale je v pozici, kdy se o něj subdodavatelé perou, aby pro něj mohli vyrábět.

Zdroj: Business Insider (via +Tomáš Holčík)

Byl pro vás článek přínosný?