Hlavní navigace

Apple zatím český trh ignoruje. V iTunes přibyl teprve čtvrtý lokalizovaný film

16. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V dubnu jsme psali, že ve filmovém obchodu iTunes jsou už tři počeštěné filmy. Inu, právě přibyl čtvrtý. Tempo jeden film co čtvrt roku je směšné, ale Microsoft ani Google u nás zatím neprodávají ani jeden. U Applu samozřejmě můžete zakoupit nebo si půjčit stovky filmů, ale budou bez dabingu či titulků. A to nejspíš běžného diváka příliš nenaláká. Problém iTunes je také ten, že film v češtině a angličtině jsou dvě různé položky, za každou se platí zvlášť.

Který že je to ten čtvrtý film? Opět animák, tentokrát Piráti. Přesto se můžete radost, že šablona je od posledně alespoň trochu jiná. Jednak film není vytvořen 3D grafikou na počítači, ale je to pěkná stop motion animace studia Aardman (Slepičí úlet, Wallace a Gromit). A hlavně film produkovalo studio Sony Pictures.

 

Předchozí počeštěné filmy pocházely od studia Disney nebo Pixaru (který patří pod Disney). Jak možná víte, mezi Stevem Jobsem, Applem, Pixarem a Disneym existuje spousta vazeb. Spolupráce s jiným studiem tak možná znamená, že už se ledy konečně pohnou. Doufejme. 

Byl pro vás článek přínosný?