Hlavní navigace

Apple žehlí problémy. Vydal iOS 8.0.2 a banalizuje ohýbání iPhonu 6 Plus

26. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po zpackané aktualizaci iOS 8.0.1, která některé nové iPhony 6 a 6 Plus připravila o systém Touch ID a mobilní síť, rychle Apple vydal nový update. iOS 8.0.2 řeší první problémy osmičkového systému i onu nepříjemnou chybu se čtečkou otisků a příjmem sítě.

Vyšel iOS 8.0.2 Vyšel iOS 8.0.2
Vyšel iOS 8.0.2

Apple se také vyjádřil k aféře bendgate. Pro CNBC Tech se vyjádřil, že jsou nové iPhony vyztuženy ocelí a titanem, aby zpevnily namáhané části. Na ohnutí telefonu si prý stěžovalo jen devět zákazníků.

Firma také pozvala redaktora The Verge a redaktorku Recode do mučírny, kde se nové iPhony podrobují 15 000 testů, při kterých dochází i na ohýbání, kroucení nebo právě simulaci sezení. „Když přidáváme víc a víc funkcí, musíme také najít způsoby, jak telefony zničit dříve, než to udělají zákazníci,“ říká Dan Riccio, šéf inženýrské skupiny Applu.

Jason z uBreakiFix otestoval iPhone 6 Plus a Samsung Galaxy Note 3 na profi vybavení. Telefony nelámal ručně na nejslabších místech, ale cíleným tlakem doprostřed zařízení. Zátěž byla 100 liber (asi 45 kg). iPhone 6 Plus se při této zátěži ohnul o 3,25 mm, ale při návratu se nenarovnal přesně do původního stavu.

GN3 se ohnul o 4,5 mm, ale pak se znovu narovnal. Výsledkem je tedy stejný jako dříve. iPhone 6 Plus se ohýbá jako ostatní telefony, jenže jeho kov tolik nepruží jako plast, a proto se neumí zpátky narovnat.

MMF24

 

Aféry kolem nových iPhonů už stačily poškodit pověst firmy. Od středy klesly akcie Applu o 4,66 %. Tržní hodnota firmy kvůli tomu poklesla o přibližně 25 miliard dolarů.