Hlavní navigace

APPP: Přidejte se k bojovníkům proti PowerPointu

26. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zapomeňte na terorismus, globální oteplování i ekonomickou krizi. Skutečnou hrozbou modernímu světu jsou prezentace v PowerPointu. Ten se šíří rychle a nenápadně coby součást oblíbeného, zdánlivě neškodného setu kancelářských aplikací Microsoft Office. Ve Švýcarsku se ale tomuto žroutovi peněz konečně rozhodil vzepřít.

Anti PowerPoint Party (APPP) je jednak mezinárodní hnutí, jednak švýcarská politická strana, kterou založil ženevský softwarový inženýr a trenér rétoriky Matthias Pöhm poté, co v průběhu svojí čtrnáctileté řečnické kariéry zjistil, že prezentace v PowerPointu nemají ani zdaleka takovou účinnost jako přednášky s obyčejným flipchartem.

Z neefektivity powerpointových prezentací vydedukoval obrovské finanční ztráty všech firem, které tento program užívaly. Rovnice, v níž vzal v úvahu průměrný plat a počet zaměstnaných ve Švýcarsku spolu s faktem, že zhruba 15 % takových prezentací je použitelných, ho dovedla k šokujícímu zjištění, že švýcarské národní hospodářství stojí tvorba naprosto zbytečných powerpointových slajdů 2,1 miliardy švýcarských franků ročně! Stejně došel Pöhm k číslu pro celou Evropu – celých 110 miliard eur. Jako správný hrdina o tom napsal knihu a založil stranu.

MMF24

Tato strana má předně za úkol informovat běžného občana o powerpointovém nebezpečí – do budoucna si klade za cíl uvědomovat o něm firmy a nakonec uspořádat referendum o úplném zákazu zhoubného nástroje na tvorbu prezentací. Členem APPP se můžete stát i vy (www.anti-powerpoint-party.com) a přispět tak k záchraně naší společnosti. Na webu mimo jiné najdete i seznam firem, které se při přednáškách bez PowerPointu již dočista obejdou. A samozřejmě také formulář k objednávce Pöhmovy antipowerpointové bible.

Švýcarsko je pravděpodobně hotovým rájem, když jediné, co tamní obyvatelstvo trápí, jsou nudné a zbytečné prezentace. Volili byste Anti PowerPoint Party?