Hlavní navigace

AppStore.com – aplikace pro iOS konečně dostanou jednoduché webové adresy

Sdílet

Zdroj: Redakce

Během finále amerického NFL se v praxi poprvé ukázal nový zkracovač URL AppStore.com. Tuto doménu před pěti lety daroval Stevu Jobsovi šéf společnosti Salesforce Marc Benioff, ale doteď se však nepoužívala. K 31. lednu byla aktualizována dokumentace pro vývojáře a v ní jsou pokyny, jak se zkracovačem naložit.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Při včerejším Super Bowlu se v ukázce na nový filmový Star Trek poprvé veřejně objevil odkaz využívající AppStore.com. V čase 0:31 můžete spatřit appstore.com/startrekapp, který však vede na aplikaci, která není v Česku dostupná. Zvláštní je, že se v traileru neobjevil odkaz na oficiální web, či profil na Facebooku nebo Twitteru. Pouze link na App Store.

Jak zkracovač funguje

Tvůrci mohou využívat dvou typů odkazů

  • jméno společnosti (např. appstore.com/gameloft) odkazuje na všechny aplikace dané společnosti (aplikace pro Mac mají tvar appstore.com/mac/aplikace)
  • název aplikace (např. appstore.com/googlemaps) odkazuje na konkrétní software

Linky vedou přímo do obchodu, takže si je na webu neprohlédnete, ale budete potřebovat iTunes. A pokud má více aplikací stejný název (např. appstore.com/google), odkaz povede na vyhledávač.

 

Zdroj: TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?