Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Zatímco April Update dosáhl 84% podílu, Windows 10 stále není na 700 milionech zařízení. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 7. 2018 1:43

    gi

    Při vynuceném automatickém upgradu desítek na novější verzi se vždycky nějaké procento původních uživatelů ztratí, ať už z důvodu HW problémů nebo obecného "přetečení poháru trpělivosti" a návratu k dřívějším verzím popř. útěku k Linuxu.

    Microsoftu se podařilo toto procento ztráty dostat na takovou úroveň, že se tím vyruší přirozený nárůst uživatelů díky obměně starého HW za nový, kde jsou dnes samozřejmě předinstalované desítky. Kampaň podbízení W10 na starších verzích Windows skončila a není kde jinde brát. I když začínají prodeje PC po několika letech poklesu asi mírně růst, na plánovanou miliardu zařízení se desítky, tak jak je známe dnes, podle mě nikdy nedostanou. Na to jsou moc přebujelé, s matlacím GUI a málo odladěné.