Hlavní navigace

Arkoon zkusí ochránit nepodporovaná Windows XP s produktem ExtendedXP

22. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že podpora Windows XP skončí v dubnu příštího roku, je známá věc. Microsoft systém přestane podporovat, což z něj udělá dobrý terč pro útočníky. Když objeví nové slabé místo v zabezpečení, výrobce Windows ho neopraví. Uživatelé by proto měli přejít na novější generaci operačního systému. Nebo se najde jiné řešení? Pařížská společnost Arkoon ve spolupráci s Matrix Global Partners testuje nový produkt s názvem ExtendedXP. Cílem je chránit Ikspéčka i po skončení oficiální podpory.

Má pomoci společnostem, které na jiný operační systém nestihnou přejít. Nebo se přechodu záměrně brání. ExtendedXP má na trh vstoupit nejpozději v říjnu. (V podobnou dobu se na trhu objeví rovněž Windows 8.1.) Aplikace počítači nebude ujídat mnoho systémových prostředků a má identifikovat nová zranitelná místa. Na rozdíl od Microsoftu ale Arkoon nebude přímo záplatovat jádro Windows XP, neboť tuto pravomoc má pouze redmondský gigant.

 

Arkoon doporučuje, aby se uživatelé vybavili firewallem, bez něj ostatně v současném internetovém prostředí nepřežijete moc dlouho. Firmy by měly ExtendedXP testovat nejméně devět měsíců, aby se ujistily o funkčnosti řešení. Produkt bude k dispozici pro organizace s nejméně 250 počítači, každý z nich vás vyjde na 15 dolarů na rok. Množstevní sleva prý bude možná. Věříte, že třetí strana dokáže ochránit nepodporovaná Windows XP?

Zdroj: Redmondmag.com