Hlavní navigace

ASRock Fatal1ty 990FX nejvybavenější deskou pro Bulldozer?

17. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ač je vydání procesorů AMD Bulldozer stále ještě celkem daleko (předpoklad je druhá polovina září a první polovina října), společnost ASRock s vydáním své vlajkové lodě mezi základními deskami pro tyto procesory nehodlala dále čekat. Model Fatal1ty 990FX Professional se může pochlubit velmi bohatou výbavou, možná nejbohatší ze všech dosavadních základních desek s paticí AM3+.

ASRock Fatal1ty 990FX Professional

Její název, který mnoho z vás jistě zná, pochází od jednoho z nejslavnějších, či možná nejslavnějšího, profi hráče počítačových her s nickem Fatal1ty. Na první pohled vám jistě připomíná modely z řady Republic of Gamers od Asusu. To je možné, jelikož je Asus partner ASRocku.

ASRock Fatal1ty 990FX Professional

Zadní I/O panel obsahuje snad všechna možná moderní rozhraní, která by obsahovat mohl a také tlačítko pro vymazání nastavení UEFI. Ač je to vídané hodně zřídka, pro náročnější uživatele ASRock připravil dva konektory Ethernet a dva konektory eSATA 6 Gb/s. Kromě dvou portů USB 3.0 na zadním panelu jsou k dispozici dva interní rozšiřující konektory pro další čtyři porty USB 3.0.

ASRock Fatal1ty 990FX Professional

Ani na grafické karty se nezapomíná a zapojit je je možno do třech PCIe slotů o velikosti ×16, z čehož dva mají plných šestnáct linek ze severního můstku i při dvou grafických kartách, avšak třetí má pouze čtyři linky vyvedené z jižního můstku. O řízení napájení procesoru se stará čtrnáctifázová digitální napájecí kaskáda. Ani na overclockery ASRock nezapomíná a mimo tlačítek pro zapnutí a restart počítače je k dispozici i post display.

KL24

ASRock Fatal1ty 990FX Professional

Kdy, jestli a za jakou cenu se ASRock Fatal1ty 990FX Professional objeví v obchodech v České republice, netušíme. Ani samotný výrobce neinformoval o předběžné ceně či dostupnosti.

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?