Hlavní navigace

Asus a barebone za fajn cenu

13. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus nedávno v Evropě uvedl na trh barebone nettop pod názvem S1-AT5NM10E. V malé elegantní skříňce najdete základ pěkně vybaveného nettopu.


Skříň měří jen pěkných 27 × 7 × 20 cm (šířka, výška, délka) a najdete v ní základní desku s čipsetem NM10, osazenou Intel Atomem D525, dvoujádrem na frekvenci 1,8 GHz. Tomu sekunduje jádro GT218 alias Nvidia Ion nové generace. Pro paměti jsou připraveny dva sloty SO-DIMM DDR3, podporující až 4 GB RAM. Vše je chlazeno pasivně, ve skříni najdete jen dva 60mm ventilátory zprostředkovávající proud vzduchu.

Konektorová výbava je docela bohatá, máme tu dva porty USB 2.0, dva porty USB 3.0, HDMI, D-Sub, osmikanálový zvuk nebo 1Gb/s síťovku. Nezapomnělo se ani na enkovou Wi-Fi nebo čtečku karet. Na desce najdete dva porty SATA pro připojení disku a mechaniky.


Barebone nettopu nechybí ani podpora technologie Asus Express Gate, takže během pěti vteřin po zapnutí PC můžete kontrolovat maily a surfovat v jednoduchém rozhraní na bázi Linuxu. V Evropě lze stroj koupit kolem
5000 Kč.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?