Hlavní navigace

Asus AT3N7A-I: s Ionem na zádech

15. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus zařadil do nabídky základních desek model AT3N7A-I s integrovaným procesorem Intel Atom 330 a čipovou sadou Nvidia Ion, tedy stejná kombinace jako nettopu Asrock Ion 330, který jsme před nedávnem na ExtraHardware testovali. Vlastní minipočítač si ale můžete postavit sami, zbytek komponent už je na vás. Desky s Ionem už nabízí třeba Zotac, Point of View nebo i u nás prodávaný Pegatron. Inspiraci ke stavbě vlastního nettopu hledejte např. v soutěži na Modders-Inc, ve které už je třicítka návrhů.

Asus vsadil na maximalistickou výbavu, zadní panel je zcela zaplněn konektory. Osm USB 2.0 a po jednom eSATA, RJ-45. Obrazovými výstupy jsou HDMI 1.3 a analogový D-sub, pro osmikanálový zvuk slouží šestice jacků a digitální S/PDIF nebo optika. Na desce se dále nachází tři SATA a header pro další dva USB.

Systém můžete osadit maximálně 4 GB RAM (2× DDR2 DIMM sloty v dual-channel), funkčnost můžete dále rozšířit PCI slotem. Dojem trochu kazí maličký ventilátor, konkurence to umí i bez něj, snad nebude příliš hlučný. Pokud chlazení přesto nebude stačit, ještě jsou k dispozici další dva napájecí konektory.

MMF24

Dostupnost zatím neznáme, cena by měla být okolo 112 Euro.

Zdroj: Donahim Haber

Autor článku