Hlavní navigace

Asus Crosshair III Formula na fotkách

13. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Finský server Muropaketti zveřejnil fotografie nové luxusní základní desky od Asusu, kterou tchajwanský výrobce pravděpodobně vydá až na červnovém veletrhu Computex v Taipei. Jedná se údajně o Crosshair III Formula pro procesory AMD Phenom II do patice AM3 a paměti DDR3, ačkoliv označení Formula naznačuje podporu pamětí DDR2 (a tudíž patici AM2+).

Deska používá (pravděpodobně) starý známý severní můstek AMD 790FX a doplňuje jej nejnovější southbridge z nabídky AMD, SB750. Deska je osazena dvěma sloty PCI Express x16 pro grafické karty, jeden PCI slot a dva sloty PCIe x1, z nichž jeden je vyhrazen pro audio modul SupremeFX X-Fi (který ovšem neobsahuje skutečný Creative X-Fi procesor). Za zmínku dále stojí napájecí kaskáda pro procesor, která má 8 + 2 fáze (tím se zřejmě myslí osm pro výpočetní jádra procesoru a dvě pro část paměťového řadiče). Následující fotky už ponechám bez komentáře.

MMF24

Zatím není známo, za kolik bude Asus desku prodávat. Muropaketti ale odhaduje, že cena Crosshair III Formula se vyšplhá nad 200 dolarů a že to pravděpodobně bude nejdražší AM3 podvozek na trhu.

Zdroj: Muropaketti

Autor článku