Hlavní navigace

Asus E2KM1-I Deluxe: mini-ITX deska s dualcore APU pro HTPC i NAS

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus na lasvegasském CESu ukázala zajímavou desku pro domácí server nebo HTPC. Základem je nové APU AMD Brazos 2.0, čip E2-2000 slibuje o něco rychlejší procesor i grafiku než předchozí generace E-350 nebo E-450. Dvoujádro s frekvencí 1,75 GHz a přetaktovaný Radeon 7340 slibují o pár procent vyšší výkon. Příkon zůstane stejný (nízký), AMD uvádí TDP 18 W. Výkon k účelům HTPC stačí (video zvládne levou zadní) a pro domácí server zase potěší, že je deska bohatě vybavená.

Asus E2KM1-I Deluxe
Asus E2KM1-I Deluxe

Nabídne pět SATA 6 Gb/s a k tomu jeden eSATA. Nechybí čtyři USB 3.0 (dva vzadu) a rovných osm USB 2.0 (čtyři vzadu). Kromě HDMI je dostupný i videovýstup DVI. Klávesnici nebo myš připojíte jedním PS/2 a standardní výbavu doplňuje RJ-45 od gigabitové síťovky a trojice zvukových zdířek.

Značka Deluxe znamená i bezdrátovou síť, na zadní straně jsou konektory pro dvě antény. Na desce je totiž mPCIe kartička s Wi-Fi. Nechybí ani funkce Wi-Fi Go pro snadné streamování do chytrých telefonů, tabletů a televizorů. Deska dále obsahuje jeden PCIe x16 2.0 a do dvou paměťových slotů můžete vložit až 16 GB paměti DDR3. Procesor má nicméně stále jen jednokanálový řadič.

V tuto chvíli nevíme, kdy se Asus E2KM1-I Deluxe začne prodávat a za kolik. Podobně vybavená deska s předchozí generací Zacate a Radeonu stojí minimálně 3500 Kč.

 

Zdroj: Tisková zpráva