Hlavní navigace

Asus EAH6870 DirectCU: o 35 °C chladnější!

13. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus uvádí na trh svůj druhý Radeon HD 6870, tentokráte přetaktovanou nereferenční verzi s novým PCB, chladičem DirectCU a součástkami Super Alloy.

Jádro Barts má 1120 stream procesorů, ale na rozdíl od obyčejných Radeonů HD 6870 už netiká na 900, ale na
915 MHz. Pamětí je stále 1 GB GDDR5 na 4200 MHz, připojený na 256bitové sběrnici. Karta bude svým výkonem zhruba nastejno s GeForce GTX 470, ovšem s výrazně nižší spotřebou.


Na přepracovaném PCB najdete místo obyčejných kondenzátorů, cívek a MOS tranzistorů Super Alloy Capacitators, Super Alloy Chokes a Super Alloy MOS. Ona Super Slitina a kvalitnější výroba má přinést delší životnost karty, vyšší stabilitu a prý až o 35 °C nižší provozní teploty.

Ty jsou zapříčiněny hlavně lepším osazeným chladičem DirectCU, v něm se totiž dvě 8mm silné měděné heatpipe přímo dotýkají jádra karty (technologie HDT) a přenos tepla do pasivu ofukovaného axiálním ventilátorem je tak snazší. Na kartě najdete dva šestipiny přídavného napájení, dva porty DVI, jeden HDMI a jeden DisplayPort.

KL24


Asus k EAH6870 DirectCU přidává i podporu technologií Super Hybrid Engine, která automaticky upravuje spotřebu a takty dle potřeby, a Voltage Tweak, díky které můžete snadno přetaktovat kartu i za pomoci zvyšování napětí. Cenu ještě neznáme.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?