Hlavní navigace

Asus Eee Pad Transformer 2 je venku

12. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Druhý Transformer od Asusu se chystá už brzy, s Tegrou 3. Asus jej chystá uvést zřejmě až v listopadu/novembri, e-shop LambdaTek si s tím ale moc hlavu nedělá a už na web vyvěsil předobjednávku.

Asus Eee Pad Transformer je Androidí tablet s připojitelnou klávesnicí, jde tak vlastně o konvertibilní tablet-netbook. Jeho druhá generace je unikátní především osazeným hardwarem. Resp. ne žeby Nvidia Tegra 3 byla něco nevídaného, ale přeci jen jsme tu čtyřjádrový (vlastně pětijádrový) ARM s výkonnou grafikou nikdy neměli, a v Transformeru 2 je tu k němu celý 1 GB RAM.

Jinak tu máme 10,1" displej s kapacitní dotykovou vrstvou, rozlišení bohužel neznáme. Operačním systémem není (a zatím nemůže být) Windows 8, jak by možná bylo docela příhodné, ale Google Android 3 Honeycomb. Úložný prostor je zde 32GB, víc toho bohužel nevíme. Obrázek neznáme, ale podle označení barvy je zřejmé, že bude existovat i zlatý model.

Britský obchod LambdaTek nabízí Asus Eee Pad Transformer 2 za ¬£448, což je v přepočtu zhruba dost nepěkných
13 tis. Kč. Uvidíme, jak se to vyvine, dostupnost je stanovena na 7. listopadu/novembra, do té doby se toho asi dozvíme víc.

Zdroj: tabletowo.pl

Byl pro vás článek přínosný?