Hlavní navigace

Asus Eee Pad Transformer Prime: tablet se čtyřjádrem na fotkách

27. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus Transformer Prime, chystaný tablet s připojitelnou klávesnicí, unikl na fotografiích. Počkáme si ani ne dva týdny a uvidíme ho i oficiálně. Ano, podle oficiálních informací chystá Asus vydání na 9. listopadu/novembra.

Pochopitelně se nedíváte tak docela na závratnou novinku, Asus Transformer jsme tu měli už dřív. O co jde? O klasický tablet, ke kterému můžete ale připojit ještě jedno "křídlo", sklapovací klávesnici, a tím z něj udělat plnohodnotný netbook.

 

 

Asus Eee Pad Transformer TF201 Prime se od původního modelu liší v první řadě novým harwdarem. Uvnitř tiká Nvidia Tegra 3 alias Nvidia Kal-El, chystaný čtyřjádrový čip ARM se silnou grafikou. O rychlost tak rozhodně nebude nouze, osazený Google Android by měl svištět skutečně rychle a plynule. Bohužel nevíme, zda Asus rovnou použije novou verzi Android 4.0 Ice Cream Sandwich nebo jen dnešní Android 3.2 Honeycomb.

Hliníkové víko dost připomíná ultrabooky (Zenbooky) od Asusu. Tedy až na fotoaparát s bleskem. Na baterku by měl Transformer Prime vydržet 15 hodin, na 10" tablet s rychlým čtyřjádrem to není zlé. Jinak, co do portů tu najdeme mini-HDMI, slot na micro-SD kartu aj. . Dobré je, že tablet bez klávesnice má být jen 8,3 mm silný.

KL24

Kusé informace o chystaném asi ne zrovna levném konvertibilu se dočtete na stránce Asusu zde.

Zdroj: Notebook Italia

Byl pro vás článek přínosný?