Hlavní navigace

Asus Eee PC nově se SATA disky

3. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Změna z SSD na pevné disky se událas hned u tří modelů řady Eee PC: 904HD, 1000HD  a 100H. Disky používají rozhraní SATA a ve všech modelech nabízejí shodnou kapacitu 80 GB. Eee PC 904HD a Eee PC 1000HD podporují bezdrátové připojení Wi-Fi 802.11b/g, zatímco Eee PC 1000H se může pochlubit nejnovějším standardem Wi-Fi 802.11n, který umožňuje uživatelům rychlé a kompletní připojení kdekoliv na cestách. Každý z těchto modelů navíc přichází s celou řadou dalších aplikací, které ještě více rozšiřují možnosti komunikace a celkového využití počítače.

Užitečná je zejména aplikace Eee Connect, která nabízí jednoduchý a intuitivní způsob pro vzdálené připojení dvou a více uživatelů k jejich Eee PCs navzájem, a tedy příležitost pro řešení problémů právě ve chvíli, kdy to nejvíce potřebují. Každý z modelů těchto notebooků je navíc vybaven buď operačním systémem Microsoft Windows nebo GNU Linux ‚Äî můžete si tedy vybrat operační systém podle toho, který vám více vyhovuje.

Notebooky Eee PC 904HD a Eee PC 1000HD jsou k dostání pouze v černé nebo bílé barvě, avšak u počítačů Eee PC 1000H si můžete vybrat z šesti různých stylových provedení krytování vytvořených technologií Infusion. Pomocí této technologie jsou rozličné motivy vykresleny přímo do samotného šasi, a proto ani postupem času nevymizí. Velkou předností je také zvýšená úroveň ochrany, kterou tento nový způsob výroby zaručuje ‚Äî povrch bude odolný proti poškrábání. Maloobchodní cena pro český trh ještě nebyla uvedena.