Hlavní navigace

Asus GeForce GTX 1050 ROG Strix – stvořeno k přetaktování (uživatelská recenze)

28. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

GTX 1050 od nVidie tu s námi už pár týdnů je. Asus nabízí hned 4 modely. Phoenix je nejlevnější model, Expedition a Dual mají lepší chlazení a zpracování. Dnes se podíváme na jednu z nejlepších GTX 1050 vůbec - Asus GeForce GTX 1050 ROG STRIX, která má vysoce kvalitní součástky, vysoké frekvence a prvotřídní chladič. Tak, jak je to u ROG zvykem...

Grafická karta má rozměry 241mm x 129mm a zabírá 2 sloty. Na rozdíl od levnější GTX 1050 vyžaduje přídavný konektor pro napájení PCIE 6pin. O výstupy se stará 2x DVI, Display port a HDMI. Ke grafice dostanete pouze manuál, CD s SW, nálepky na chladič a svazovač kabelů ASUS ROG a kupon pro prémiový účet World of Warships. Jádro chladí heatsink se dvěmi heatpipes, který ofukují dva tiché 92mm ventilátory, které se netočí, teplota jádra nepřesáhne 55°C.

VRM karty se skládá z čtyř fází, které dodávají energii jádru grafické karty. Jedna fáze se pak stará o paměti. Grafika vypadá na první pohled identicky s ASUS Radeon RX 470 ROG Strix, ale GTX 1050 má i krásný backplate s logem ROG. Jedná se o opravdu předimenzované řešení, ale aspoň je vidět, že ASUS i na levných ROG kartách nešetří.

Pokračování zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku