Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Asus kývl Nvidii na GPP: Radeony nesmí být ROG, bude je prodávat pod značkou „Arez“. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 4. 2018 14:15

    Aznohh (neregistrovaný)

    Viz zákon "Zneužitím dominantního postavení je zejména přímé nebo nepřímé vynucování nepřiměřených podmínek ve smlouvách s jinými účastníky trhu…“
    Prakticky všechny ty výhody měli vendoři už předtím, teď pouze přibylo "odevzdání" brandu Nvidii. To si opravdu myslíš, že je pro vendory super? Opravdu si myslíš, že by Asus takto nechal rozhodovat někoho jiného co může a nemůže dělat se svým prémiovým brandem, kdyby k tomu nebyl dotlačen? Bohužel tohle je nevýhoda pokřiveného trhu, kde je jeden dominantní hráč. Právě proto to ošetřuje zákon. Kdyby na trhu grafikých čipů byla vysoká konkurence, tak taková smlouva nikoho nepohoršuje.

    Vendoři skřípali zubama už když začala NV exkluzivně prodávat Founders Editions, protože jim to sebralo část profitu. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc jsem přesvědčený, že tohle skončí buď podáním žaloby a nebo zásahem regulátora. V ČR by tahle smlouva byla 100% porušením zákona.