Hlavní navigace

Asus K55: nový dostupný notebook s hromadou výkonu pro práci i zábavu

17. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Asus představila novou generaci dostupných notebooků. Novinka je z levné řady K a uvedený notebook o velikosti 15,6" má název K55. Máme se na co těšit.

Pro mnohé možná škoda je osazení starší generace procesorů Sandy Bridge, ale netřeba zoufat – výrobce plánuje následnou aktualizaci řady na novou platformu Ivy Bridge. K dispozici budou procesory Intelu od základního Pentia B960 až po čtyřjádové Core i7-2670QM. Procesoru bude také sekundovat slušná grafická karta. Výrobce nabízí Nvidia GeForce GT 630M, která má 2 GB grafické paměti, v levnější variantě nalezneme již známou integrovanou Intel HD 3000, která bude na veškerou práci stačit. Maximální kapacita operační paměti je 8 GB, k tomu bude možné si vybrat až 1 TB úložného prostoru. Na výběr pak ještě bude Blu-ray mechanika místo standardní DVD mechaniky. Displej ale nenadchne a nabídne jen standardních 1366×768 bodů.

Velkou změnu poznáme také na samotném zevnějšku. Plasty notebooku jsou vyvedeny v imitaci broušeného hliníku, víko má matný vroubkovaný vzorek. Vylepšení se dočkala i klávesnice, která je odolná proti prachu, společně s touchpadem, který oproti předchozímu modelu Asus K53 narostl a ubyla mu oddělená tlačítka. Mezi konektorovou výbavou samozřejmě nebude chybět USB 3.0 ani HDMI a bezdrátovou konektivitu zajistí obvyklá kombinace Wi-Fi a Bluetooth.

 

MMF24

Cena a dostupnost zatím nejsou známé. Co však víme s jistotou: výrobce slibuje následnou aktualizaci samotné řady na novou platformu Ivy Bridge, takže pokud chcete výkon, vyplatí se počkat. Modely se Sandy Bridge ale zase nejspíš budou levnější.

Zdroj: Laptoping.com