Hlavní navigace

Asus NAS-M25: ultrarychlá obnova vašich dat

28. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus má prsty téměř všude, jen namátkou: základní desky, grafické karty, monitory, notebooky, telefony, ale i síťové prvky nebo servery. Nyní se rozhodl expandovat i na trh se síťovými úložišťmi. První vlaštovkou budiž NAS-M25.

NAS-M25 je dvoudiskové úložiště pro domácí uživatele, popřípadě nenáročné firemní zákazníky. Základní parametry nijak nezaskočí, spíše odpovídají průměru (což sami můžete zhodnotit v následující tabulce):

CPU 1,2 GHz
Operační paměť 512 MB DDR2
Pozice pro disky 2 × SATA 3 Gb/s
Ethernet 1 × 1 Gb/s
Rozšiřující porty 3 × USB 2.0
Hlučnost 30/38 dB
Rozměry 211 × 129 × 120 mm

Jako hodně zajímavou (a rozhodně ne obvyklou) bych ale označil přidanou hodnotu v podobě zálohovacího software. Asus k zařízení přibaluje FarStone Total Recovery Pro 7, nástroj pro vytváření záloh vašeho počítače.
V ideálním stavu necháte nejdříve vytvořit plný obraz disku, dodaná aplikace poté každou hodinu vytváří přírůstkové zálohy. V případě havárie disku pak stačí pouze vybrat datum, ke kterému má být obnoven stav počítače. Jednoduché, rychlé. Snad i funkční…?

Asus NAS-M25

Další bonus získáte v podobě FarStone Virtual DrivePro 12. Vytvořené zálohy můžete rychle připojit do virtuálního stroje VMWare, ověřit na něm funkčnost zálohy či připravit systém na migraci do jiného počítače.

CS24

Asus již začíná s distribucí zařízení do obchodů, doporučená cena pro český trh je vcelku slušných 5500 Kč s daní. Jen pro informaci – krabicová verze FarStone Total Recovery Pro 7 stojí $400. Nástup se Asusu celkem povedl, nemyslíte?

Zdroj: TZ, Asus