Hlavní navigace

Asus PadFone Infinity: 5" Full HD smartphone v tabletu – MWC 2013

25. 2. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

PadFone Infinity je 5" mobil s Androidem v 10" tabletu za cenu 999 euro. Na obří úhlopříčku pěti palců se bez problémů vešlo Full HD rozlišení 1920 × 1080 px, což dává více než dostatečných 441 ppi. Nejen že je pět palců na smartphone již hodně a taková velikost vyhovuje jen malému množství lidí, ale protože PadFone je i 10" tablet (oficiálně: Infinity Station), do kterého se telefon zasune, nedává tak velký telefon pro běžné používání příliš smysl.

Samotný telefon je tenký 8,9 mm a má v sobě nevyměnitelnou baterii o kapacitě 2400 mAh. Operačním systémem bude od počátku nový Android 4.2. V tabletové části je ukryta 5000mAh baterie, váží 530 gramů a na tloušťku měří 10,7 mm. V telefonu má být podle některých zdrojů slot na zatím nejmenší formát nanoSIM.

foto: The Verge

Rozlišení Full HD má jak telefon, tak tabletová část s tím, že tablet má dokonce 1920 × 1200 px. Na pěti palcích se stále vejdou jen čtyři ikonky vedle sebe, například Galaxy Note II již dává pět. Na druhou stranu jde podle parametrů o povedené zařízení se čtyřjádrovým procesorem Snapdragon S4 na frekvenci 1,7 GHz, 2 GB RAM, 64 GB uživatelské paměti a konektivitou LTE. V "balení" dostanete 50 GB cloudového prostoru Asus Cloud Storage.

Asus si dal záležet na 13MPx fotoaparátu, který prý umí sekvenční snímání rychlostí osm snímků za sekundu za současného natáčení Full HD videa. Vrtá mi hlavou proč bych zrovna něco takového měl dělat, ovšem kvalitní a rychlý foťák se hodí vždy. Po zasunutí do tabletu vzroste výdrž na akumulátor třikrát a pod logem PadFone se skrývá anténa NFC. Cena tisíc euro znamená po přepočtu 25 500 Kč a v reálu ještě více. Prodávat by se měl začít v dubnu.

WT100

 

zdroj: Techcrunch

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.