Hlavní navigace

Asus pracuje na dalším supermutantu

16. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po duální GeForce GTX 285 (2× GT200b, Mars) a HD 5870 (2× RV870, Ares) chystá Asus další monstrózní kartu, Mars II. Nebude to nic jiného než dva čipy GF100 (tedy ty z GTX 480) na jedné kartě, kterážto jako pokračovatel Marsu ponese jméno Mars II.

Deska chystané grafické karty Asus Mars II

Na jedné desce budou fakticky dvě nezávislé karty GTX 480, každá s plným počtem 480 stream procesorů, 1,5 GB vlastní paměti s 384bitovou sběrnicí a osmifázovým napájecím modulem (plus dvoufázovým pro paměti). Karty budou vnitřně zapojeny do režimu SLI a s pomocí můstku nForce 200 připojeny k PCIe sběrnici. Mars II bude navíc možné spárovat s druhou takovou kartou či běžnou GTX 480.

Deska chystané grafické karty Asus Mars II

Na samotné základní desce karty budou naneseny tři unce mědi pro větší stabilitu. Otázkou je, zda Asus použije ta nejlepší jádra a společně se zmíněnými opatřeními se je pokusí uchladit s nižším napětím a třeba i na nižších frekvencích spolu s tříslotovým chladičem, nebo použije ohromný chladič a nechá zákazníky napětí dokonce i zvyšovat. Tři osmipinové PCIe napájecí konektory přenesou dle specifikace pouze 450 wattů, což by na vysoké frekvence moc nesedělo (samotná jedna GTX 480 se šplhá ke 300 W), nicméně možná budeme překvapeni.

Deska chystané grafické karty Asus Mars II

Zdroj: techPowerUp

Autor článku