Hlavní navigace

Asus představuje GeForce GTX 560 Ti s 448 CC

27. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia si nechce nechat ujít letošní vánoční horečku, proto nabízí hráčům velice zajímavý kousek hardware. Za jeho zhotovením stojí společnost Asus, která dnes představuje novinku s obchodním názvem Asus ENGTX560 TI 448 DCII/2DIS/1280MD5. Ta jak již název napovídá staví na jádře GF110 s 448 aktivními procesory, standardní GeForce GTX 560 Ti jich nese „pouhých“ 384 (rozdílů je více).

Grafická karta je zařazena do série DirectCU II, která se vyznačuje jedním specifikem: heatpipe jsou v přímém kontaktu s heatspreaderem jádra, díky čemuž by mělo dojít k efektivnějšímu přenosu tepla z jádra do rozměrného žebrování. To je následně ovíváno dvojicí ventilátorů. Chladič je od pohledu netradičně vysoký, ve skříni budete muset obětovat rovnou trojici pozic. Nesmíme opomenout ani použití kvalitnějších součástek, jež umožní vyšší přetaktování a delší životnost.

Co se frekvencí týče, výrobce se přidržel referenčních taktů, očekávejte tedy 732 MHz pro jádro a 3,8 GHz pro paměti typu GDDR5. Množství VRAM je velkorysých 1280 MB, napájení je na bedrech dvou šestipinů. Nabídka výstupů je zcela dostatečná, DVI, HDMI a DisplayPort musí stačit každému. Asus byl skoupý na slovo ohledně dostupnosti a ceny, předpokládáme však, že se pořizovací částka bude pohybovat okolo 6000 Kč.

Zdroj: Fudzilla