Hlavní navigace

Asus připravuje ultratenkou řadu UX

31. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není mnoho, co bychom mohli říct k chystanému obnovení řady Asus UX, důležité je ale, abyste věděli alespoň, že se něco takového chystá. Asus připravuje řadu notebooků s tloušťkou od 3 mm do 17 mm a hmotností pouze 1,1 kg.

  

  

Není řečeno, v jakých velikostech budou nové notebooky dodávány, podle zvyku a také podle fotky se jedná nejspíše o 13,3" model. Jak je zřejmé, Asus se snaží konkurovat řadě MacBook Air, je tedy i logické, že jeho nejtenčí notebook bude jedenáctka nebo třináctka. Stříbrné tělo je zřejmě vyvedené z nějaké lehké duralové slitiny, extranízkých 1100 g hmotnosti hovoří za vše.

Dalším divem u vlasového notebooku je použití procesorů Sandy Bridge standardního napětí. Jak je vidět, reálná spotřeba je natolik nízká, že dovolí i takto špatně chladitelnou konstrukci. Notebooky řady UX se dále chlubí velkým skleněným touchpadem, ocelovými klouby, pochopitelně SSD úložištěm a porty USB 3.0 a dočkáme se i Asusu Express Gate, instantního zprovoznění linuxového uživatelského prostředí ihned po zapnutí.

Dostupnost se plánuje zhruba na září/september.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?