Hlavní navigace

Asus prodává PC sestavu s vestavěným záložním zdrojem a NFC

18. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus M70AD u nás ale zatím nekoupíte, nicméně jde o zajímavou sestavu. Ve stříbrné skříni se nachází základní deska s čipsetem Intel H81 a jednotlivé konfigurace se mohou lišit. Zdroj o výkonu 600 W je umístěn postaru nahoře nad deskou.


 

Sestava není nic pro náročné hráče (maximálně GTX 780 Ti) a v nabídce není ani SSD (jen SSHD), zato dostanete Wi-Fi kartu s podporou 802.11ac. Přední porty jsou schované pod krytem: 2× USB 3.0, 2× USB 2.0, audio a čtečka karet (CF, SD, MS). Samozřejmostí jsou Windows 8.1. Tím hlavní je ale vestavěný záložní zdroj UPS, bezdrátové nabíjení pro smartphony a podpora NFC

Na horní vroubkované straně je místo pro položení smartphonu, oboje označeno piktogramem. Pokud máte telefon s podporou bezdrátového nabíjení, stačí jej na počítač odložit a už se nabíjí. Odkládací plocha o něco blíže potom komunikuje přes technologii NFC.

MMF24

 

Záložní zdroj UPS je celkem malý a osazený pod pevným diskem. Ale ten pocit, že počítač po odpojení kabelu stále jede, je trochu nezvyklý. Podle zahraničních recenzí vydrží počítač bez připojeného napájení kolem 25 minut a samozřejmě nepočítá s monitorem, který při výpadku samozřejmě nepojede. Monitory napájené z počítačového zdroje jsou dávnou minulostí.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.