Hlavní navigace

Asus ROG Immensity: Hydra + int. grafika

4. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Computexu je k vidění i prototyp desky kombinující integrovaný Radeon a čip Lucidlogix Hydra. No a když je to u Asusu a na Computexu, nemohl to náš vyslanec na křemíku zaslíbeném a vlhkostí trápeném ostrově Formosa minout. Radek Babíček se ze zaměstnance Asusu vytáhnul, že Asus na v budoucnosti špičkově vybavenou základní desku ROG Immensity (momentálně jde jen o koncept) osadil nikoli obyčejný čipset s integrovanou grafikou, ale rovnou právě grafickou kartu z řady Radeon HD 5000.

Na fotografiích můžete vidět zřejmě čip AMD Redwood, jestli bude výsledek podobný výkonem spíše Radeonu HD 5670 nebo slabšímu modelu, to už se nedozvídáme. Ve skutečnosti byli průvodci stánkem Asus sami zřejmě trošku zmateni, protože jednomu novináři řekli, že jde o HD 5770 (Juniper má však tvar obdélníku), jinému, že jde o HD 5450.

 

Jak jste z fotografií určitě také poznali, jedná se o základní desku pro nejsilnější procesory Intelu, tedy LGA 1366 (Core i7-900). Čipovou sadou je stále Tylersburg (X58) a jsme zvědavi, zda Asus zakoupí kromě licence na CrossFireX (zde není třeba za nic platit) i SLI, nebo po vzoru MSI (Big Bang Fuzion) bude spoléhat jen na Hydra N-Mode. Když jsme u toho, za pozornost stojí také fakt, že zatímco na Big Bang Fuzion, jestli se nepletu, byl nejvyšší čip řady Hydra 200, tedy LT24102 s možností připojit až čtyři GPU, na Immensity je pouze levnější LT22102, který je třícestný (můžete připojit dvě grafiky).

CS24

Samozřejmě tu ještě Hydra X-Mode pro v highendu zřejmě nepříliš užitečnou kombinaci Radeonu s GeForce. A-Mode, spojení dvou Radeonů, se pak může hodit na světové rekordy v 3DMarku a pro všechny hry, které se nemají s CrossFireX moc rády. Ještě tak zařídit nějaké softwarové přepínání a bude to skoro dokonalé. O tom, kdy se koncept promění v běžně prodávanou desku a kolik nás bude celá legrace stát, se Asus ještě nezmiňuje.

Autor článku