Hlavní navigace

Asus Sabertooth X58: zvládne vše, co žádáte

10. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Série komponent značky TFU (The Ultimate Force) charakterizují vlastnosti jako spolehlivost a odolnost, základní desky jimi obdařené pak pochopitelně zaujímají přední místa na pomyslném „wish listu“ ladičů výkonu. Asus se dnes rozhodl představit model Sabertooth X58, který by měl být to pravé ořechové pro váš Bloomfield/Gulftown.

Použitým čipsetem je starý známý Intel X58 (LGA 1366), rozměrově se jedná o ATX model. Novým deskám sluší podpora těch nejnovějších standardů, zde si zaslouží zmínku hlavně USB 3.0 a SATA 6 Gb/s. Samozřejmostí je podpora rozličných multi-GPU systémů, jmenovitě SLI a CrossFireX. Na použití čtyř grafických akcelerátorů však raději nemyslete, čtvrtý by se totiž musel spokojit s rozhraním PCIe × 1, čímž by výkon jistě nebyl ideální.

O specifikace u tohoto krasavce příliš nejde; je jasné, že za své peníze dostanete maximum. Výrobce však vyzdvihuje především maximální odolnost vůči všemu, co s deskou budete provádět – dokonce se osměluje ji srovnávat i se serverovými komponenty, které obecně lze označit za extrémně odolné. Řadíte-li se mezi uživatele, kteří ždímou z počítače každý MHz výkonu, toto by mohl být produkt pro vás: u nás je již dostupný, prodejní cena je přibližně 4500 Kč.

Zdroj: Hexus.net

Autor článku