Hlavní navigace

Asus U32U: Tenké tělo a AMD E-450

18. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na evropský trh by se měl začátkem roku 2012 dostat méně výkonný bratříček Asusu U36SD, o kterém jste si mohli přečíst v našem nedávném megatestu. Chválili jsme na něm nízkou hmotnost, malé rozměry a až na detaily i zpracování těla. Nový U32U si zřejmě všechna tato pozitiva zachová a k tomu přidá sice horší parametry, ale zato výrazně příznivější cenu.

Podle zpráv z francouzského webu Blogee.net se můžeme těšit na konfiguraci s dvoujádrovým APU AMD E-450 (1,65 GHz), grafiku AMD Radeon HD 6320, 2 GB DDR3 paměti a 320GB disk. Třináctipalcový displej by měl mít klasické HD Ready rozlišení (na této úhlopříčce je to naštěstí snesitelné) a podle fotek se zdá, že tělo bude úplně stejné jako u U36SD, tedy včetně zpracování ze slitiny hořčíku a hliníku pokrytého příjemnou černou vrstvou ("nanometer coating"). K tomu bude dodávána osmičlánková baterie s kapacitou 5600 mAh, což by mělo zajistit výbornou výdrž.

Prodejní cena je podle dosavadních informací extrémně příjemných 509 USD za verzi se systémem Windows 7 Home Basic, případně 449 USD za verzi bez systému (resp. s DOSem), což jistě potěší nejednoho linuxáka. Konfigurace je slabá a na notebooku si nic nezahrajete, ale o to tady ani nejde. Pokud cena nevyskočí nahoru, bude U32U výbornou volbou pro studenty - bude větší a pro práci použitelnější než netbook, ale zároveň siuchová skvělou mobilitu.

Zdroj: blogee.net (via Engadget)

Byl pro vás článek přínosný?