Hlavní navigace

Asus U35 a U45: dietní cesťáci

18. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

ASUS představil dva nové modely ze segmentu tenkých a lehkých notebooků řady U s procesory Intel Core i3 a i5. Model U35 s úhlopříčkou displeje 13,3 palců i U45 s úhlopříčkou 14,1 palců.

Vylepšený výkon procesoru

Oba nově představené modely pohánějí procesory Intel Core i3 nebo Core i5. Množství tepla vyzařované těmito procesory omezovalo jejich použití pro tenká těla ultrapřenosných notebooků. Asus použil způsob uložení procesorů do těla takto subtilních těl, který umožňuje účinnější chlazení.

Navíc upravuje výkon procesorů technologií Super Hybrid Engine (SHE). Ta upravuje frekvenci CPU v závislosti na aktuálním zatížení. Měření procesoru Core i5 ukázala navýšení výkonu o 10,3%.

 

Dlouhá výdrž baterie

Asus slibuje desetihodinovou výdrž modelů U35 a U45. I na této výdrži se má podílet technologie SHE, která v případě používání nenáročných aplikací sníží frekvenci procesoru a tím i omezí napájení. Přispět k malé spotřebě má i použití technologie Nvidia Optimus, která podle potřeby grafického výkonu přepíná mezi integrovaným grafickým čipem a samostatnou grafickou kartou GeForce G310M.

CS24

Tenké provedení a kvalitní zvuk

Notebooky ASUS U35 a U45 mají 25 mm štíhlé tělo a v nejtenčím místě měří pouhých 14,8 mm. Těla obou modelů jsou vyrobena z broušeného hliníku. Díky tomu je jejich hmotnost na nízké úrovni. Asus U35 i U45 i přes malý objem těl by měli nabídnout kvalitní zvuk interních reproduktorů Altec Lansing.

Zdroj: Asus CZ