Hlavní navigace

Asus U36JC: třináctka jako vlas

6. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus posílá na trh jednu z nejtenčích třináctek, co jste kdy viděli, snad jen MacBook Air, Dell Adamo a některé ultratenké Vaio jsou tenčí. Do 19 mm silného těla se navíc vešel i dost silný hardware.

  • Asus tvrdí, že jde o nejtenčí 13" notebook se standardním procesorem.

Notebook je opravdu jen třičtvrtě palce silný, to odpovídá devatenácti milimetrům. Asus se pěkně popral i s hmotností. Se čtyřčlánkovou baterií se notebook vejde do 1,45 kg, což je opravdu skvělý výsledek. Čtyřčlánková baterie nabídne pět hodin výdrže, osmičlánková potom zvýší hmotnost na 1,7 kg (model U36JC-A1), vytvoří trochu nevzhledný "batoh" a výdrž zdvojnásobí na půvabných deset hodin.


A pozor - tentokrát nedošlo k žádnému šizení hardwaru. V notebooku tepe Intel Core i5-460M, dvoujádro na frekvenci 2,53-2,80 GHz, které má k sobě 4 GB DDR3 RAM. Je možné osadit i slabší Core i3. Grafika se pak přes nVidiáckou technologii Optimus přepíná mezi Intel HD Graphics v procesoru a dedikovanou GeForce 310M (nic extra, ale na nenáročné hraní starších her stačí). Rozhodně potěší rychlý 7200otáčkový 500GB disk.

Notebook se samozřejmě může připojit přes enkovou Wi-Fi, Bluetooth 3.0, 1Gb/s Ethernet, jeden port USB 3.0 a dva porty USB 2.0, nebo HDMI a D-Sub pro obraz. Nechybí čtečka karet nebo 0,3MPix webkamera. Šasi je vyrobeno z hořčíko-hlíníkové slitiny, opěrky pro zápěstí byly prý nanotechnologicky upraveny, jsou jemně pohodlné a zároveň se dají snadno stírat.

Model U36JC-A1 s Core i5, rychlým 500GB diskem, Windows 7 Home Premium a osmičlánkovou baterkou pořídíte třeba zde v přepočtu za pěkných 18 000 Kč. Otázkou je, jak se bude vyvíjet cena v ČR, osobně odhaduji tak 21-22 tis. Kč.

KL24

Zdroj: Laptoping

Byl pro vás článek přínosný?