Hlavní navigace

Asus Vector: luxusní batoh pro 16" notebooky (minirecenze)

28. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus Vector je vyroben z nylonu a kůže, což mu dává pevnost i v prázdném stavu. Drží tvar a po položení na zem nepadá na stranu. Obsahuje tři velké oddíly, ten hlavní s největším objemem má rozměry zhruba 30 × 44 × 10 cm a vejde se do něj mnohem více, než na kolik vypadá. Má v sobě jednu síťovanou kapsu. Hodí se na všechny velké věci, jako je láhev s pitím, svetr a většinou se vejde i menší krabice s novým notebookem (nebo čímkoliv jiným).

 

Asus Vector backpack
zapůjčil Asus
velikost do 16"
materiál nylon, umělá kůže
rozměry 37 × 11 × 48 cm
rozměry notebookové kapsy 31 × 5 × 40 cm
hmotnost 1,1 kg
cena 1400 Kč

Menší přední oddíl je určen spíše na drobnosti a obsahuje organizér. Má rozměry zhruba 33 × 23 cm, ale na tloušťku už mnohem míň. Vejde se však i kompaktní fotoaparát – materiál batohu drží tvar, ale je i poddajný, a když je prázdný, lze jej zmáčknout. Organizér se skládá z kapsy pro mobil (vejde se i Galaxy Note), dvou menších kapsiček, přívěšku na klíče a slotů pro tužky. V předním oddílu nosím nabíječku, foťák i šroubováčky a ještě se najde místo na jiné drobnosti.

Jelikož jde o batoh na notebook, bude nejzajímavější částí právě tento oddíl. Je to ten úplně vzadu, je dobře ukrytý a přístup k němu je přes levý bok. Uvnitř je polstrovaný a vnitřní zadní strana má dokonce pěnové polštářky. Do tohoto oddílu se vejde notebook o rozměru do 16", sám v něm nosím 15,6" (na délku 38 cm) a rezerva je již velmi malá.

Batoh má ještě dvě malé kapsy. Vpředu o rozměrech 20 × 19 cm, do které se vejdou jen dokumenty, takovou má každý batoh a já nikdy nevím, co do ní dávat. Zajímavější je však vzadu: je ukrytá ve spodní části polstrování zad pod zipem, má velikost 20 × 14 cm a hodí se na věci typu letenka, pas či tenká peněženka. Z takové kapsy vám nikdo nemůže nic ukradnout, pokud tedy máte batoh na zádech.

Asus Vector Backpack se prostě povedl

Polstrování zad i nastavitelné popruhy jsou dostatečně ergonomické a příjemné, nikde nic netlačí a odvětrávání pracuje také dobře. Ve spodní části popruhů najdete přídavné zapínání batohu kolem pasu. Větší část batohu je vyrobena z nylonu, kůži najdete jen místy. Spodní část je z kůže celá, trochu na ní postrádám alespoň menší gumové nožičky, ale za celou dobu používání jsem nezaznamenal jediný škrábanec. Asus Vector je hodně odolný, samotný nylon odpuzuje vodu.

Vector je vzhledově takový napůl manažerský batoh, který se ale hodí i na běžné nošení, když zrovna nemáte oblek. Já jej nosím výhradně k džínám.

Nejvíce mi na Vectoru vadí spartánsky zpracovaný úchyt pro přenášení rukou. Postrádá jakékoliv změkčení, je to jen kůže přes textilní vrstvu. Přenášet takto plně naložený batoh bez rukavice není pro kancelářskou ruku nic příjemného.

Plusy / mínusy
kvalitní provedení ruční úchyt
povedený oddíl na notebook
nízká hmotnost  
Hodnocení 95 %

 

CS24

 

Galerie:

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.