Hlavní navigace

Asus vyhrál soud o název Transfomer a odhalil prodeje Prime za tři měsíce

29. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus Transformer Prime je od začátku provázen problémy. Nejdříve to byly problémy s anténou Wi-Fi, pak se přidala i GPS. Ty měly být odstraněny firmwarem v lednu.

Poté se ale objevila žaloba ze strany hračkářské společnosti Hasbro, která vlastní práva na obchodní značku Transformers. Od poloviny devadesátých let totiž vyrábí stejnojmenné hračky, které se umí přetransformovat do jiných podob. Když navíc Asus přišel s označením druhé generace tabletu Prime, byl spor na světě.

Včera však rozhodl soud v Kalifornii ve prospěch Asusu a označil žalobu jako bezdůvodnou. Federální soudce Philip Gutierrez  tím zamítnul žalobu, které měla 25 stran a můžete si ji prohlédnout níže.

Mnohem zajímavější jsou však údaje o prodejích, které na povrch vyplynuly v průběhu sporu. Za celou dobu od začátku předobjednávek bylo tímto způsobem prodáno pouze 2 000 kusů tabletu. Dalších 80 000 bylo prodáno klasickou cestou po zahájení oficiálního prodeje. Navzdory tomu, že je Transformer Prime povedeným zařízením, jsou tato čísla překvapivě nízká.

I když to není úplně férové srovnání, iPadů třetí generace se za týden prodalo 3 miliony. 82 000 Transformerů za tři měsíce vedle toho vypadá poměrně směšně.

CS24

Lepší srovnání bude s předchozí generací Transformeru – ten se za měsíc od zahájení prodejů dostal na 400 000. Budeme doufat, že se statistiky pohnout k lepším číslům po zahájení prodejů dvou nových verzí Transformer 300 a Infinity 700T.

Zdroj: DailyTech