Hlavní navigace

Asus ZenWatch ukazují, že i hodinky se čtvercovým displejem mohou být hezké [IFA]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po několika ukázkách Asus konečně odhalil výslednou podobu hodinek ZenWatch. Do Berlína na veletrh IFA přivezl malý náramkový počítač se systémem Android Wear, který se od konkurenci v podobě LG G Watch nebo Samsung Gear Live zase tolik neliší.

ZenWatch obsahují čtvercový AMOLED displej s rozlišením 320 × 320 px a úhlopříčkou 1,63 palce. Jsou trochu zahnuté a hlavně chráněné vrstvou Gorilla glass 3. Uvnitř stejně jako u konkurence tiká dvoujádrový procesor Snapdragon 400 (1,2 GHz), 512 MB RAM a data se ukládají na 4GB úložiště.

Asus ZenWatch (IFA 2014) Asus ZenWatch (IFA 2014) Asus ZenWatch (IFA 2014)

Hodinky obsahují mikrofon, Bluetooth 4.0, akcelerometr, gyroskop, kompas a senzor měřící srdeční tep. S 280mAh akumulátorem se bohužel nemůže rovnat konkurenci, jež rovněž používá kapacitu okolo 400 mAh. Praktická výdrž tak nejspíš bude kratší, ale stále v řádu desítek hodin.

Tělo je prý vyrobeno z prémiových materiálů a na první pohled opravdu vypadá luxusně. Hodinky jsou stříbrné s růžovým zlatem uprostřed. Řemínek je kožený. Výrobce uvádí rozměry 50,6 × 39,8 × 7,9 až 9,7 mm a hmotnost 50 gramů, řemínek má dalších 25 gramů. Hodinky také nesplňují úplně nejnáročnější stupeň ochrany. Certifikace IP55 zaručuje částečnou ochranu před prachem a tryskající vodou. Na potápění tedy nejsou.

 

ZenWatch si rozumí se smartphonem s Androidem 4.3 a novějším. Kromě zobrazení hodin, notifikací nebo fitness funkcí umí telefon automaticky odemknout nebo prozvonit. Pokud telefon vyzvání, tak překrytím displeje hodinek lze zvuk ztlumit. Asus přibalil i software, se kterým bude možné hodinkami ovládat prezentace nebo je používat jako náhled a dálkovou spoušť foťáku v mobilu.

Cena nakonec není nižší než u konkurence, ale srovnatelná. Asus Zenwatch zamíří do obchodů na přelomu třetího a čtvrtého čtvrtletí, a to za 199 eur.

MMF24

Zdroj: Asus