Hlavní navigace

ATI Stream v PowerDirector 7

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oblíbený videoeditor PowerDirector 7 dostál svých slibů a po půlročním odkládání konečně vychází update, který zpřístupňuje HW akceleraci enkódování pomocí ATI Stream. Později ohlášené optimalizace pro Core i7 a Nvidia CUDA byly hotovy rychleji a především CUDA verze už dostala druhý update, který přinesl daleko více možností.

Zatím neznám přesné schopnosti, proto jen stručné grafy přímo od Cyberlinku.

Cyberlink zřejmě vytáhl z rukávu grafy, kde je nárust výkonu nejvyšší. Bohužel jsou tato čísla méně než orientační, pokud neznáme přesné parametry vstupního/výstupního souboru. Opět se mluví o převodu HD videí do iPod, PSP a dalších portable profilů (kdo tohle dělá?). Nvidia CUDA navíc umožnuje urychlovat použité filtry. Snad se rozšíření funkčnosti dočkáme v dalších updatech.

MMF24

Podporovány jsou karty Radeon 4650, 4670, 4830, 4850, 4870 a 4870 X2 s posledními ovladači Catalyst 9.1. Poslední update build 2519 stahuje z webu Cyberlinku. Funkčnost je možné ověřit na omezené trial verzi, v přídadě zájmu pak můžete editor zakoupit za 119 (Ultra edice) nebo 69,99 USD (Deluxe). Hurá!

Zdroj: Cyberlink

Autor článku