Hlavní navigace

Atlona VGA-HDMI konvertor: analog není omezení

14. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

V tuzemsku nepříliš známá společnost Atlona si pro dnešek připravila převodník dvou zcela odlišných signálů. Zatímco VGA (u nás používáme spíše D-Sub, jedná se ale o to samé) výstup je analogový a nedokáže vést zvuk, HDMI je plně digitální a po jednom kabelu vedete jak audio, tak video. VGA je zkrátka přežitek, kterého se výrobci hardware ne a ne vzdát.

Atlona se ale nelehké výzvy nezalekla a výsledek můžete vidět na obrázku výše. O napájení zařízení se postará USB port, 3,5mm jack poté „píchnete“ do audio výstupu. Poslední kabel spojíte s analogovým výstupem vaší grafické karty a celý signál vyvedete z krabičky pomocí HDMI kabelu. Jak jednoduché a prosté!

Převodník by měl dále zajistit korekci správného poměru stran, podporovaná vstupní rozlišení jsou od 640 × 480 px do 1920 × 1200 px. Výstupní víceméně odpovídají již zmíněným, tj. 480-1080p. Celkově vypadá produkt velice vyladěně a schopně, majitelé nedigitálních výstupů si tedy mohou dopřát za relativně slušné peníze ($119 = 2300 Kč) filmový zážitek na své velké LCD televizi.

Zdroj: CrunchGear.com

Autor článku