Hlavní navigace

Atom v mechanice od Zotacu

11. 11. 2010

Sdílet

 Autor: Redakce

Zotac rozšiřuje svou řadu ZBox o ZBox DVD, konkrétně o dva modely. Oba stroje jsou asi dva centimetry silné a jde v podstatě o DVD mechaniku, do jejíž útrob se vměstnal i celý počítač.Kromě samotné tenké DVD±RW mechaniky tu máme Atom D525, dvoujádro na 1,8 GHz. Ten má k dispozici 1 GB paměti DDR2-800 a 250GB 2,5" 5400otáčkový disk. Tedy alespoň u varianty s přívlastkem Plus, u základního modelu si paměť a disk musíte sehnat sami. U obou modelů máme ale grafiku Nvidia Ion se 16 CUDA jádry a 512 MB vlastní paměti DDR3.

Navzdory malé velikosti zařízení na stroji najdete čtyři USB porty, dva z toho verze 3.0 a jeden kombinovaný s eSATA. Dále gigabitovou síťovku, osmikanálový zvuk a čtečku paměťových karet. Obraz můžete připojit na DVI, HDMI (včetně zvuku) nebo D-Sub (s adaptérem). Další specifikace si můžete přečíst z tabulky.


Cenu Zotac bohužel nezveřejnil. Zařízení představuje další evoluci na poli HTPC-nettopů. Stačí vám jen monitor a máte doma poměrně dobrý minimalistický počítač na internet a filmy, kterému chybí jen TV tuner. Se skvělou spotřebou!

Zdroj: Zotac TZ