Hlavní navigace

Audio systém Om/One vzdoruje gravitaci. Půjde o revoluční mini-reproduktory?

25. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na crowdfundingovém portálu Tilt se podařilo vybrat více než dostatek finančních prostředků pro hardwarový projekt, jehož výsledkem má být levitující koule. Produkt se bude jmenovat Om/One, využívat sílu magnetismu a právě díky ní se vznášet asi tři centimetry nad speciální podložkou. Zajímavý audio systém přitom dle autorů rozhodně nemá být pouze designovým výstřelkem, ale levitace má přinést i něco zcela praktického čistší a kvalitnější zvuk. Díky tomu, že reproduktory nebudou nijak spojeny s podstavcem, se minimalizuje riziko nežádoucích rezonancí.

 

V současné době portál Tilt ukazuje více jak pětinásobek minimální požadované částky, přičemž první vzorky se dostanou k rukám přispěvatelů, kteří zaslali částku 179 amerických dolarů a více. Technické parametry jsou již z velké části známy přibližně tři centimetry nad podložkou o hmotnosti 0,56 kg se bude vznášet 0,34 kg těžká koule o průměru 3,6". Ta ponese nejen 75mm reproduktor, ale mimo jiné i mikrofon a akumulátor pro údajně až patnáctihodinové nepřetržité přehrávání hudby.

Se smartphonem či tabletem bude OM/ONE komunikovat pomocí bezdrátového rozhraní Bluetooth 4.0 s EDR, a to do vzdálenosti kolem deseti metrů. Poměrně důležité je i to, že koule bude provozuschopná také bez levitační podložky, avšak nabíjení bude probíhat přes USB kabel. Žádná indukce se tedy alespoň u první připravované verze nekoná. Zařízení na druhou stranu díky vestavenému mikrofonu poslouží i jako handsfree a dvě levitační koule se po spárování postarají také o stereo. Na trhu se Om/One od společnosti Om Audio objeví zřejmě v posledním měsíci tohoto roku a alespoň po nějaký čas půjde o zcela jedinečné řešení.

MMF24

Audio systém OM/ONE
Audio systém Om/One

Zdroj: omone.tilt.com