Hlavní navigace

Audiotéka.cz zamíří i do automobilů. Audioknihy navážou na předchozí poslech

Sdílet

Zdroj: Redakce

Audioteka.cz je největším českým distributorem audioknih, v katalogu už najdete okolo 1500 titulů. Ty můžete stahovat jako MP3 na počítači nebo poslouchat v aplikacích pro hlavní mobilní platformy – Android, iOS a Windows Phone. Zajímavostí je, že tvůrci už připravují aplikace i pro chytrá autorádia.

Autorádio Parrot Asteroid
Autorádio Parrot Asteroid s Androidem

Dříve byly audioknihy na deskách, kazetách, CD, dnes už jsou díky mobilním aplikacím Audiotéka.cz. k dispozici elektronicky ke stažení přímo do smartphonu nebo tabletu. Prostřednictvím bluetooth ve smartphonech je možné audioknihy přehrávat z audiosystému auta, aniž byste museli používat nepříliš praktické kabely,“ vysvětluje Břetislav Hanzel z Audiotéky.cz.

 

CS24

Do dvou let by prý většina nových automobilů měla být připojena k internetu a právě při řízení jsou audioknihy ideální. Audiotéka si bude pamatovat pozici, kde posluchač přestal „číst“ například na mobilu, a autorádio plynule naváže. Instalace přímo ve voze bude mít tu výhodu, že můžete telefon nechat v kapse. Přehrávání přes integrovaný reproduktor i streamování skrz Bluetooth spolyká spoustu energie.

Už dnes ale existují rádia s Androidem, kde by měla Audiotéka (a také stovky tisích dalších aplikací) také fungovat. Radek Kejduš loni otestoval Parrot Asteroid.