Hlavní navigace

Aukro a PayU je jako eBay a PayPal

29. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před necelým rokem přišlo Aukro s vlastním platebním systémem PayU. Integrace s aukčním serverem byla nejdříve na úrovni doplňování kreditu nutného pro vkládání aukcí (na doplňkové služby a vyplácení provizí), včera se PayU dostal i do běžných obchodů mezi kupujícími a prodávajícími.

Brána PayU má výhody pro obě skupiny. Prodávající má snadný přehled o příchozích platbách ve svém účtu na Aukru a nemusí čekat na potvrzení od kupujícího, že peníze odeslal, a navíc peníze přijdou okamžitě.

PayU spojuje okamžitou platbu kreditní nebo debetní partou, rychlým online převodem (pouze přes MojePlatba od KB, ePlatby pro Ekonto od RB, mPeníze od mBanky, GE Money Bank, Volksbank a Fio banka) a také běžný převod nebo poštovní poukázku.

PayUJak probíhá placení přes PayU, foto: Aukro

Rychlý převod má výhodu, že se nemusí čekat den dva jako u normálního převodu a i když se platí přes internetové bankovnictví, PayU už předvyplní všechny potřebné údaje.

Symbióza Aukra a PayU připomíná eBay a PayPal. Platby přes PayU by ale prozatím měly zůstat zdarma (bez provize provozovatele).

Více o PayU u Aukra najdete na speciální stránce zde.

Zdroj: Aukro

Byl pro vás článek přínosný?