Hlavní navigace

Aukro změní majitele. Opět bude mít české zázemí

27. 9. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jihoafričtí Napsters se zbavují i další významné e-commerce společnosti. Po prodeji Mallu a Heuréky teď do českých rukou vrátí i největší aukční portál Aukro.cz. Polovinu akcií odkoupí Václav Liška, který Aukro před 13 lety zakládal. Po čtvrtinovém podílu získají společnosti Agora Development a BDO Advisory. Cenu akvizice strany nechtěly zveřejnit, obchod by měl být dokončen ještě letos.

Zakladatel Aukra Václav Liška
Zakladatel Aukra Václav Liška

Noví majitelé slibují, že pro necelé čtyři miliony registrovaných uživatelů se nic nezmění. „Na Aukru velmi rychle prodáte či nakoupíte nové i použité zboží a náklady i časové zatížení jsou oproti jiným cestám nesrovnatelné. To je to, co na něm Češi milují,“ říká Václav Liška a pokračuje: „Není důvod měnit to, kvůli čemu na Aukro lidé chodí. Soustředit se nyní budeme především na to, aby Aukro.cz bylo co nejpřívětivější pro uživatele.

BDO je pátou největší sítí účetních, daňových a poradenských firem na světě, jejíž celkový obrat dosáhl v roce 2015 7.3 miliard dolarů. Odborné služby poskytuje BDO v 154 zemích světa, a to prostřednictvím více než 64 000 zaměstnanců pracujících v 1403 kancelářích po celém světě.

Skupina Agora má zkušenostmi ze zastupování výrobců, řízení trhu a obchodu. Během devatenácti let svojí existence se zaměřuje především na oblast spotřební elektroniky, IT technologií, mobilní techniky a fototechniky. Jejími klienty jsou například Nikon, Nokia/Microsoft, Samsung, Huawei, LG nebo TomTom.

KL24

 

Zdroj: TZ Aukro

Byl pro vás článek přínosný?