Hlavní navigace

Australis změní tvář Firefoxu 19. Ukázka z různých verzí Windows

4. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již delší dobu víme, že Mozilla připravuje nový vzhled pro svůj Firefox. Tržní dvojka dle našeho názoru nevypadá špatně, změna je ale život. Australis nabídne mnohem kulatější tvary, v současnosti jsme u ohnivé lišky zvyklí na poměrně ostré hrany. Tím se odlišuje od Chromu, po chystané plastické operaci ale bude mnohem více připomínat právě prohlížeč od Googlu. Australis se již objevil v Thunderbirdu, který Firefox řadu let věrně doprovází. S novým vzhledem tedy máme aspoň částečné zkušenosti.

Tip: Mozilla chce jednotné prostředí, ukazuje koncept Firefox Australis

Podotkl bych, že se mi Australis aktuálně nejeví jako velká výhra. Na první pohled více plýtvá prostorem, především z estetického hlediska se nejedná o žádný přínos. Po delší době používání musím konstatovat, že neaktivní panely jsou vyloženě ošklivé. Když jich máte na pozadí víc, pletou se vám, až příliš splývají dohromady. Zatím se (bohužel) nezdá, že by se Firefox měl s aktuální implementací v Thunderbirdu výrazněji rozcházet. Australis můžete zhodnotit sami z návrhů, které ukazují, jak bude vzhled přibližně vypadat v jednotlivých operačních systémech.

 

Je fajn, že bude konzistentnější, na všech platformách tak Firefox bude vyhlížet skoro stejně. Australis se skládá z více částí, konkrétně zaoblených panelů se pak dočkáme ve Firefoxu 19. To nyní hlásá MozillaWiki. Tvůrci přiložili ukázku vzhledu na různých platformách. Kdyby vám obrázek níže nestačil, navštivte tuto stránku. Firefox 19 vyjde 12. února 2013, takže si ještě dlouho počkáme. Těšíte se na nový vzhled, nebo raději budete hledat alternativní kabátek na webu Doplňky aplikace Firefox?

CS24

Zdroj: MozillaWiki via Softpedia