Hlavní navigace

Avast bude s novým nástrojem ve Windows 10 Mobile hledat podvodné aplikace

20. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo používá Windows Phone, obejde se bez antiviru, resp. nemusí systém ani čas od času skenovat bezpečnostními nástroji. I když se mi myšlenka antivirového řešení na mobilu příčí, nic nenadělám s tím, že chytrý přístroj je napadnutelný a může pro něj vznikat malware. Nebo se nás aspoň tradiční výrobci antivirů snaží přesvědčit, že jejich nástroje potřebujeme.

 

Pro nadcházející Windows 10 Mobile aspoň jedno bezpečnostní řešení vznikne a oznámil ho český Avast. Prozradil to Ondřej Vlček, provozní ředitel firmy, v rozhovoru pro TecMundo. Novinka dorazí na trh v roce 2016, konkrétnější ale nebyl. Důvodem ke vzniku aplikace nebyly viry, ale podvodné aplikace.

Víme, že pro Microsoft byl dlouhodobě problém udržet Windows (Phone) Store čistý. Když jste hledali např. Facebook, vyhledávání vám nejdřív ukázalo deset falešných Facebooků a nakonec ten legitimní. Samozřejmě dnes netušíme, jak to celé bude fungovat, ale firma si je očividně jistá tím, že bude možné provádět aspoň určité typy skenování. Na rozdíl od otevřenějšího Androidu ale patrně nebude možné, aby bezpečnostní aplikace systémem prostoupila podobně jako na Androidu.

Zdroj: TecMundo via WMPoweruser