Hlavní navigace

Avast Free Antivirus 7 vyšel. Stahujte antivir se vzdáleným přístupem

24. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

O sedmé generaci populárního českého antiviru jsme si již povídali ve zvláštním článku, takže není třeba, abychom se zbytečně opakovali. Oficiální stránka sedmičku již nabízí, avšak přesměruje vás na Stahuj.cz, kde prozatím najdete jen šestou řadu. Za chvíli by to ale mělo být v pořádku. Ti, kdož mají šestou řadu nainstalovanou, již tak jako tak mohou prostřednictvím interního mechanismu na žhavou novinku upgradovat.

Preview: Avast 7: hezčí, bezpečnější a běží ve Windows 8

K zásadním inovacím patří tzv. proudové aktualizace. Zjednodušeně řečeno tento typ aktualizací nečeká, až o ně servery požádáte, ale vyšle pokyn směrem k vašemu počítači, jakmile se v databázi na serveru něco změní. Díky tomu se distribuční prodleva zkracuje na několik minut a vy máte v počítači vždy nejnovější ochranu. Systém reputace souborů hodnotí nebezpečnost souboru na základě jeho stáří a počtu stažení ostatními uživateli. V tomto případě jde již částečně o komunitní funkci, která bez větší komunity nebude fungovat zcela ideálně.

Pracovalo se na zlepšení prakticky všech stávajících prvků, které již dlouho dobře známe. Mj. se předělávalo uživatelské prostředí. Sice neprošlo změnami nikterak zásadními, ale každopádně vypadá lépe. Do toho můžete použít funkci vzdálené podpory, kde můžete ostatním pomoct, protože uvidíte jejich plochu, případně ostatní naopak pomohou vám s nějakým konkrétním problémem. Avast 7 běží již oficiálně i ve Windows 8, takže je připraven na budoucnost – tj. na blížící se vydání Windows 8 Consumer Preview. A to je dobré vědět. Všechny edice bezpečnostního produktu lze stáhnout z www.avast.com.

MMF24

Zdroj: vlastní