Hlavní navigace

Avira vytvoří bezpečnější prohlížeč. Využije Chromia, doplňků a vlastní databáze hrozeb

Sdílet

Zdroj: Redakce

Trh prohlížečů je nasycen, to ale nebrání německé firmě Avira vyvíjejí stejnojmennou ochranu počítače vyvinout další. Jmenuje se prostě Avira Browser a jak byste čekali, má být bezpečnější než cokoliv jiného.

Základním stavebním kamenem je Chromium od Googlu. V něm Avira využije některých open source doplňků (minimálně Noscript) a navrch to okoření vlastní databází hrozeb, nebezpečných stránek apod. Moc detailů zatím neznáme, ale cílem je, aby se lidem do počítače nedostaly viry a malware, aby počítače nebylo možné vzdáleně sledovat a aby jim někdo nemohl podstrčit phishingovou stránku.

Avira Browser beta
Avira Browser beta

Avira vytvoří prohlížeč pro Windows, OS X a Linux. Sama tvrdí, že zkušený uživatel si může prohlížeč pomocí doplňků nakonfigurovat sám tak, aby minimalizoval rizika. Avira ale více cílí na začátečníky a bezpečnost bude řízena jakýmsi autopilotem. Na druhou stranu ale nadšenci budou moci dělat vlastní úpravy a instalovat další doplňky.

Zatím je k dispozici pouze betaverze, ke které se musíte zaregistrovat. A pak mít kliku, aby vás Avira do testu vpustila. My zatím to štěstí nemáme.

 

Zdroj: Avira

Byl pro vás článek přínosný?