Hlavní navigace

Názor k článku Až 18 jader. Intel odhaluje procesory Skylake-X a Kaby Lake-X pro platformu X299 od tynyt - Znova: na to, že Intel vládne skoro neomezenými...

  • 31. 5. 2017 7:50

    tynyt

    Znova: na to, že Intel vládne skoro neomezenými možnostmi (finanční kapitál, know-how, vývoj), je jeho produktová řada nepřesvědčivá. A ještě ji chce prodávat za nehorázné ceny.

    Pokud se budeme bavit na úrovni co bych chtěl, tak je to reálný vývoj na poli technologií. Intel kupříkladu už roky jen mírně vylepšuje svou procesorovou platformu a z hlediska výrobních technologií je jeho pokrok dost výsměch - ano, je aktuálně na 10nm, ale praktické výsledky takové výroby vůbec nemají adekvátní dopady na spotřebu, frekvence nebo výkon a AMD mu zvládá konkurovat s adaptovanou 14nm výrobou. Muselo to být AMD, které KONEČNĚ nabídlo pokrok, pod kterým si já představuju postupný růst počtu jader v SOHO segmentu. 4C8T mám už spoustu let v i7-2600K a ten procesor nataktovaný na 4,2GHz base + 5,2GHz turbo nemá smysl měnit za něco od Intelu (a ještě s úplně směšně nesmyslnou cenovkou), první smysluplný upgrade je pro mě až Ryzen, a to právě kvůli 8 plnohodnotným jádrům.